Dagbok Jan-Dec2021

03Jul2021; Quickmatch Svala Virre_Excellent, CK,CERT,BH-1,BIM!

Bert Lindvall boende på Gotland är ägare till Quickmatch Svala Virre. Husse och tax var på sin livs första utställning idag. Husse visade Virre helt själv och det gick ganska bra ( som husse uttryckte det!) Virre gick och stod som han aldrig gjort annat! Virre fick sig tilldelat; Excellent, CK,CERT,BH-1 och slutade som BIM! Vilken debut!  Nu har tre av V-kullens syskon varit på utställning. De 2 som ställts i Jaktklass har båda knipit CERT och Vera fick Excellent som 9 månaders junior. Stort Grattis till Bert och Virre!

30Jun2021; Valparna har nu flyttat. Bara Wilma kvar!

Nu har valparna blivit besiktigade och alla utom Wilma har flyttat. De bor nu längst E4an från Skellefteå till Stockholm. Alla bor i aktiva jägarhem. Stort lycka till får vi önska er alla!

27Maj2021; W-Kullen 4 Veckor

Nu är valparna 4 veckor. Alla växer och mår bra. Grå, Grön och Brun är hanar. Hilde fick hälsa på dem första gången igår, hon tycker extremt mycket om valpar! Alla valpar är bokade.

29Apr2021; 1 dygn gamla!

Första dygnet har gått bra. Rajja sköter valparna helt själv och är så varsam och duktig.
Alla valpar har gått upp jättebra i vikt. 40-60 gram på lite drygt ett dygn, de är väldigt jämnstora. Många säger att valparna går ner i vikt första dygnet men det har aldrig hänt oss. Valparna är så nöjda, tysta och sover- presis som det ska vara om allt är rätt och tiken är duktig🐾

28Apr2021; W Kullen är här. 3+4 !

W Kullen 3+4 födda 28Apr2021
Nu är dom här!  7 valpar är födda efter  SE U(D)CH Tverrliberga's Ar Pluto som har 2x Drev 1;a pris och SEJ(D)CH, SEVCH Quickmatch Raffiga Rajja. Tre hanar och fyra tikar. Jämna, fina och starka.
Nu återstår det svåra arbetet att gå igenom den långa intresselistan. Tyvärr räcker inte valparna till alla som hört av sig. Jag behöver fundera lite och kontaktar er som anmält intresse inom några dagar när vi ser att alla valpar utvecklas som dom ska då första levnadsveckan alltid är kritisk.
En tik stannar och kommer att bli min nästa jakttax. Ser verkligen fram emot att få jaga in en ny unghund.

25Apr2021; Quickmatch Svassande Valle 2xCERT idag!

Quickmatch Svassande Valle bor i Danmark och har idag varit på utställning i Knapstrup. Valle ställdes i juniorklass med strålande kritik. Valle fick Excellent och junior cert. Sedan tog han även Certet i bästa hanhundsklassen!! Domare var Bjarne Sørensen . Helt fantastiskt då Valle bara är 1 år och 4 månader. Valle är dessutom både drev och Viltspårmeriterad redan. Stort grattis till Valles ägare Knud Pagh Jensen

Valle är e: Gösebos Svante u: Quickmatch Iögonfallande Inez

 

29Mar2021: Rajja är dräktig!

SEJ(D)CH, SEVCH Quickmatch Raffiga Rajja väntar valpar med Tverrliberga's Ar Pluto som har 2x1;a pris på drev (Hjort och Rå) samt är Svensk Utställningschampion. Båda hundarna är mycket starka jakthundar med utmärkt exteriör och underbart psyke. Givetvis är bägge ögonlysta UA.Vi ser så fram emot denna kull. Veterinären såg minst 6-7 valpar! Valparna planeras komma i slutet av April.

05Mar2021: Nu hoppas vi på valpar våren 2021!

Quickmatch Raffiga Rajja

SEJ(d)CH, SEVCH Quickmatch Raffiga Rajja och Senia vom Eisenstein är parade och nu hoppas vi det resulterar i valpar i slutet av April!

Så var det dags att summera hundåret 2020.

Trots pandemi som verkligen ställde till det för alla som ville tävla har många ändå lyckats väldigt bra med att meritera sina hundar!

Året innehöll tyvärr också väldigt smärtsamma händelser. Hösten 2020 drabbades flera av våra och vänners hundar av tragiska olyckor.  Cavalieren Molly drabbades av hjärntumör i september. Texas blev sparkad av häst och fick en hjärnblödning då han drev räv genom en hästhage, Loke blev påkörd under jakt, Pax blev ihjälsparkad av älg och Ottilia drunknade under jakt! En väldigt jobbig höst som vi hoppas att  vi aldrig mer behöver uppleva. Tidigare år har ingen av våra hundar förolyckats under jakt, och i höst hände allt detta inom loppet av ngr veckor! Vi saknar dem alla så innerligt, och beklagar verkligen alla mattar och hussars stora förluster av fina jaktkamrater och högt älskade familjehundar.

Trots att det inte är helt enkelt att glädjas åt 2020 är det kanske just det vi ändå måste försöka göra-  dvs. vara tacksamma för de glädjeämnen vi kan för att hitta lusten att jobba vidare framåt till ett bättre 2021.

Vad hände då 2020?

Drevprovsdebutanter 2020;

Q.Lystrande Uffe; 2;a samt 1;a på drevprov. 2;an berodde på att drevdjuren tyvärr blev stötta ett flertal gånger under provtiden, vilket känns väldigt tråkigt. Domaren gav Uffe i övrigt ett väldigt bra omdöme. Han tog sedan ett fint 1;a pris.

Q. Tuffa Torsten: 1;a pris föreslaget!

Q. Raska Ralf; 2x1;a pris. Provvinnare Sörmlands ODP!

Q. Fogliga Pettsson; 1;a pris.

Q. Qaxiga Quattro; 1;a pris.

Q. Oförglömliga Ophelia; 3;e pris samt 2021 även föreslagen 2;a pris på hare.

Nya Drevchampions 2020;

Q. Temperamentsfulla Texas; Svensk och Finsk Drev Champion.

Q. Livliga Liston; Svensk Drev Champion. Provvinnare ODP ÖNTK NOV2020 med 51P

Q Raffiga Rajja; 3x Drevprovs 1;or! = Svensk Drev Champion.

Senia vom Eisenstein; 3xDrevprovs 1;or, 52P och drevcert! != Svensk Drev Champion.

Q. Trygga Tia samlade ihop hela 3x Drevprovs 1;or! Nu fattas bara utställningsresultat för att få ut drev Championatet!

 

Ny Utställnings Champion 2020;

Ragnhild Timberfox vom Eisenstein, “Hilde” ; SEUCH

 

SVTKs  Bruksavelspris ( BAP);

Quickmatch Häftiga Holly har sedan tidigare erhållit priset i Brons och Silver. 2020 tilldelas hon högsta valören, GULD.

Quickmatch Poppiga Jessie har med bara en kull valpar meriterats för detta pris i valören Brons.

SKKs Bruksuppfödarpris BUP; För fjärde året har Quickmatch kennel erhållit SKKs Bruksuppfödarpris 2020.

Svenska taxklubbens Förtjänstecken för 2020; Tecknet har inte utdelats ännu, det sker på årsmötet. Klubben har informerat om detta pris då ÖNTKs årsmöte blir senarelagt.

 Stort innerligt tack till er alla härliga valpköpare som meriterar era taxar. Utan era insatser skulle vi inte kunna utvärdera taxarna på det sätt som nu är möjligt!

Nu ser vi fram emot ett spännande 2021, och hoppas vi ses  under året!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

lars isaksson | Svar 02.05.2021 16:46

Mycket informativ och proffsig sida

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.06 | 18:29

Hej är det några strävhårs valpar planerat i sommar lr under hösten

...
26.05 | 22:14

Hej.
Kom av en slump in på er hemsida för kenneln.
Vi borDen är väldigt seg och det går inte att sktmeuva några längre meddelanden

...
26.05 | 22:02

Hej.
Finns det någon valp kvar ur denna kull? Googlade på Karin Engström och hennes slmgärning och hittade då detta.

...
06.05 | 20:42

Är alla valpar tingade?

...
Du gillar den här sidan