Dagbok April 2012

26Apr2012; Mera ögonlysningar..

Vi Gratulerar Bellomis X-Man till ögonlysning UA vid en ålder av 7 År och 3 månader, och även hans pappa Vildmannens Trapper som hade ögon UA vid 11 års ålder.
Brunnbyåsens Djungelvrål har också han nytt ögonintyg 7 år gammal. Vi är så glada att se att de hanar vi använt i avel ögonspeglas uppåt i åldern,  då det ger oss viktig information som uppfödare.

21Apr2012: Frejas ögon UA

Nu har Freja varit på ögonspegling. Undersökningen var helt UA, nu 7 år och 4 mån gammal. Vi vill passa på att påminna att SvTk rekomendationer ff är att ögonspegla taxarna vid 3,6 och 9 Års ålder. Vi ser att många inte gör det längre nu när det inte är ett krav för avel, men det är ff en rekomendation att ögonspegla taxarna!
Freja har nu nytt ögonintyg UA, 7 år och 4 månader gammal.

12Apr 2012; Normaltemp på hund?

Vi får ofta frågan om hundens normaltemperatur: 
För Hund och katt  är 38,0 °C - 39,0 °C (ändtarmen) normal temperatur.
Ett tips är att ni tar er hunds temp när den är helt frisk ,så vet ni vilken normaltemp just er hund har.
Här är bra länkar  med Tips och Råd för första hjälpen  och div sjukdomar för djur Hund och katt;
http://www.djurhalsobutiken.se/forsta-hjalpen-for-hund-och-katt

http://www.ostersundsdjursjukhus.se/tips-rad
Ha alltid telefonnummer till närmsta veterinär/klinik/jouröppna djursjukhus tillgängligt. Ha gärna kontaktuppgifter till närmsta klinik till hands.
Första hjälpen för djur

09 Apr 2012; valparna 7½ vecka

Se nya bilder i fotoalbumet, valparna är nu 7½ vecka. De har kommit långt i sin utveckling. Bilåkande går utmärkt. Vi kör en tur varje dag och nu går det bra  utan Essi också. Valparna sover mest hela tiden som vi kör.  Visselpipan är valparna också mycket säker på. Då vi blåser reagerar de omedelbart och kommer rusande, det betyder MAT! Förenklar mycket då de redan vet vad visselpipa är då det är dags att börja skogsträna.
Q.Ihärdiga Izor 7 ½ vecka

02 Apr2012; Valparna 7V

Nu har valparna blivit 7V! Så snabbt tiden rinner iväg. Valparna är underbara. Vi biltränar och de gör det mesta av sina behov utomhus. De är så duktiga.
Nya bilder finns i fotoalbumet.
Inez med sin stora idol, Niklas!

HURTTA har REA!

Tips: Häromi Webhandel har REA! Hitta tex en superbra reflexväst från HURTTA för ½ butikspriset. Vi har den till alla våra hundar. Storlek S passar tax och Cavalier.De har jakt reflexer med flärpar och Värmetäcke HURTTA  som är perfekt till tax i storlek 42. Den modellen är längre och smalare, kallas just "taxmodell". Då man jagat med tax bör man ha på  ett värmetäcke innan man åker hem, eller i väntan på jakt!
http://www.haromi.se/
Ett fåtal av Värmetäcket fanns kvar, jag beställde 2 st idag.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.04 | 16:49

Hej Nej, vi planerar cavaliervalpar först 2019, så tyvärr blir det inga cavaliervalpar hos oss i år. Med vänlig hälsning/ gunilla

...
11.04 | 16:45

Hej! Undrar om har några valpar cavaler till sommaren är väldigt intresserad av att köpa bor i Umeå. Höra av er/Margareta

...
14.03 | 20:04

Hej,
Ni har väldigt fina Cavalier. Jag letar efter en valp,helst tik. Helst en valp som är färdig för avhämtning i maj/juni.
Planerar ni för valpar?
Tack,bästa

...
16.01 | 18:08

Hej Du är välkommen att ringa oss kan vi prata mer på telefonen. Vi planerar 2 strävhårskullar under våren 2017 ef högt meriterade drevlinjer. 070 6009396

...
Du gillar den här sidan