Presentation

Kennel Quickmatch

Hej

1990 registrerades kennelnamnet Quickmatch. Vi som står bakom detta kennelnamn är jag  Gunilla och  min sambo Per Gustafsson  samt två vuxna barn Rebecka och Niklas. Vi bor 2 mil söder om Umeå .
Vi har en liten familjeuppfödning av strävhårig normal tax för jaktligt bruk.
Hundar har alltid funnits i mitt liv och min första egna hund var en Cavalier King Charles spaniel, årtalet var 1976. Det var en Blenheim tik vid namn Mitzi- hon gav oss två kullar.

1989 köpte jag och min dåvarande man en Whippet valp som gav oss stort utställnings intresse, hon medförde också intresset att gå vidare med uppfödning.
” Filippa” blev SUCH, NUCH och INTUCH  under sin utställningskarriär, en riktig drömhund för ett par som precis blivit utställnings bitna !! I hennes andra kull blev två valpar champions. Totalt födde vi upp fyra kullar Whippets.

När Per kom in i mitt liv blev det stort fokus på jakt. Han har jagat från barnsben och är hängiven allt som hör skog och natur till. Så kom”Raja”, - en finsk stövare till oss  för att vara en kamrat ute på harjakt. Hon blev 11 år och jagade bara bättre ju äldre hon blev.
Vårat liv berikades även med en Cavalier King Charles Spaniel och då jag alltid velat äga Cavalier igen kändes det som att cirkeln nu var sluten!

Per växte upp med släthårstaxen ”Kickan” så nästa jaktras var ganska given!
2007 kom så en Strävhårig Normal Tax från kennel Undimoon hem till oss.
Vår ”Freja”.
Jag förälskade mig i henne redan som mycket liten valp, men hon var då inte till salu- kenneln behöll henne pga mycket lovande exteriör. Nu fick vi erbjudande att köpa henne då hon visade starka jaktliga egenskaper .Hon kom till oss för att ”provbo” och flyttade sedan aldrig ut…
”Freja”stormtrivs med våra Cavalierer och är en underbar, högt älskad familjemedlem.  Per jagar med henne och hon visar verkligen framgång på detta med rådjur. Hon erhöll snabbt sitt svenska och finska jaktchampionat, svenska och finska viltspårschampionat och har svenskt utställningschampionat. En fantastisk tik som gett oss allt vi kunde önska och mer än vi kunde hoppas på.  Hon har även visat sitt värde avelsmässigt genom att ge oss avkommor som tidigt visat stor jaktpotential.
Vi kan inte tacka Tomas och Erja nog för denna underbara individ!

Vi strävar efter att föda upp strävhåriga normaltaxar med höga krav på sunda och trevliga jakthundar kombinerat med en bra exteriör. Vi är övertygade att detta går att kombinera och att man inte behöver välja det ena eller andra. Vi vill dessutom öka intresset för drevprov genom att vara delaktiga i att starta upp provsverksamheten i vår lokalklubb.


Tyvärr är vår lilla uppfödning av Cavalier KC avslutad. Detta pga vår avelstik blev felbehandlad efter en kärna fastnat i tarmen och hon avled och sedan attackerades hennes högt meriterade dotter Molly av en Schäfer och en Labrador som har skadat Mollys rygg så illa att vi aldrig kommer att kunna ta valpar på henne! Det känns så fruktansvärt då Molly är en riktig pärla, men hennes hälsa får gå före vår starka längtan om att ta en kull efter henne så nu står vi utan vårat eget avelsmaterial så då väljer vi att avsluta.

Vi ser fram emot att träffa er andra hundintresserade, då hunduppfödning är ett livslångt engagemang. Vi knyter ständigt nya kontakter genom valpköpare ,provverksamhet och utställningar, det är detta som gör hunduppfödningen så oerhört berikande!

Välkomna till vår hemsida!

Gunilla, Per, Rebecka och Niklas

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Sigrid Holmquist | Svar 26.05.2021 22:14

Hej.
Kom av en slump in på er hemsida för kenneln.
Vi borDen är väldigt seg och det går inte att sktmeuva några längre meddelanden

Margeurithe Lundmark | Svar 01.10.2020 17:30

Hej, jag heter Margeurithe Lundmark, bor i Skellefteå.
Har länge varit jätteintresserad av en taxvalp och undrar om det är nån valpkull på väg till våren..

Margareta sandell | Svar 11.04.2017 16:45

Hej! Undrar om har några valpar cavaler till sommaren är väldigt intresserad av att köpa bor i Umeå. Höra av er/Margareta

gunilla 14.04.2017 16:49

Hej Nej, vi planerar cavaliervalpar först 2019, så tyvärr blir det inga cavaliervalpar hos oss i år. Med vänlig hälsning/ gunilla

Robert Öhman | Svar 14.01.2017 21:59

Jag undrar om ni kommer ha någon taxvalp till sommaren? Jag jagar mest rådjur och räv. Bor på landet mellan Skellefteå och Umeå.

gunilla 16.01.2017 18:08

Hej Du är välkommen att ringa oss kan vi prata mer på telefonen. Vi planerar 2 strävhårskullar under våren 2017 ef högt meriterade drevlinjer. 070 6009396

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.06 | 17:36

Hej, du är välkommen att ringa så kan vi prata tax. Ev har vi en hanvalp till salu. 070 6009396

...
05.06 | 21:56

Hej! Har ni någon hanvalp kvar? Vilket pris?

...
03.06 | 21:48

Hej! Jag undrar om ni har någon valp kvar? Vi bor i Västra Jämtland och har möjligheter till jakt och kan gå utställning och spårprov mm.

...
08.05 | 20:02

Hej Per. Har fått tag i en valp som jag snart ska hämta. Synd, jaktstarka föräldrar låter bra. / Christer

...
Du gillar den här sidan