Dagbok; Apr-Jun2018

29Jun2018: Hilde ViltspårChampion!

För nio månader sedan var Lilla Hilde bara en liten sötskrutt! Nu idag Nio månader och tre veckor gammal kan hon titulera sig Svensk ViltspårChampion! Detta efter att ha gått enbart fyra prov och lyckats fullt ut på samtliga. Hilde är så lugn och metodisk då hon spårar, en njutning att se hennes arbetssätt!

19Jun2018: Inez är parad!

NORDJ(d)CH,SEVCH,SEUCH Quickmatch Iögonfallande Inez är parad med FinskdrevChampion, Finsk Grytchampion KOMUKORVEN VEKSI. Han har även 2x Excellent från utställning. Veksi kommer ur en stark jaktlinje och av sju kullsyskon är tre st Drevchampions och ytterligare 2 syskon har drevprovs 1:or. Veksi är DNA kontrollerad för Dagblindhet och konstaterat fri. Veksi väger ca 9 kg, har kanonpäls och härligt psyke. Nu hoppas vi på valpar i Augusti!

16Jun2018: Resultat Taxspecial i Sörfors

Domare Jill Rhodin. Hela 34 Strävhår Normal inkl valpar anmälda! 9 Quickmatchare var anmälda samt Senia och Hilde. Resultat:
Q. Livfulla Skimra: Valp 4-6 mån. HP och jättefinkritik
Q. Qaxiga Quattro; Juniorkl: Excellent med jättebra kritik. Väldigt nära CK enl domaren.
Q. Fokuserande Pax Jaktklass:; Good.
Q.Livliga Liston;Jaktklass VG
Q. Lustiga Leo; JaktklassVG
Q Morska Milton;Jaktklass Good ( Enbart pg av pälsen, fin kritik för övrigt)
Q.Raffiga Rajja;Juniorklass: Excellent
Q.Poppiga Jessie: Jaktklass: Excellent, CK,BT-3 och CHAMPION!
Q.Häftiga Holly; Championklass; Excellent, CK

Ragnhild Timberfox Vom Eisenstein -Hilde: Juniorklass: Excellent,CK,Reserv Cert och BT4!
Senia vom Eisenstein: Valpklass 4-6 månader: HP och BIS-2

Vi vann även BIS-1 Uppfödarklass med superkritik: "4 Kombinationer . 1 hane och 3 tikar. (Quattro, Holly,Jessie och Rajja). Samtliga med vackra huvuden och tydlig könsprägel, utmärkta storlekar, välgående och m utmärkta pälsar, trevligt temperament, grattis till bästa uppfödargrupp"

 

16Jun2018: Ny Trippelchampion!

Ny Trippelchampion! Domare Jill Rhodin
SE J(D)CH SE VCH Quickmatch Poppiga Jessie är nu trippelchampion då hon 16Jun2018 fick Excellent, CK och slutligen Bästa tik 3:a. Jessie är efter SE VCH SE U(DV)CH FI UCH SE J(D)CH Vilgs C O Poppe , U. SE VCH Quickmatch Tramsiga Flinga ,Ägare Iacobaeus Anders, Umeå Foto: Ida Björn

09jun2018: Hilde har gått godkänt Viltspårprov!

Igår fyllde Hilde 9 månader så nu får vi äntligen tävla! Hade sedan långt tillbaka bokat anlag viltspår idag, men funderade på att avboka då hon löper och tikarna är ofta så annorlunda i temperamentet under löpning.Okoncentrerad hund och Kruttorrt i marken, kändes inte lovande. Hilde är otroligt spårnoga och vi fick godkänt prov! Är så nöjd, nu får vi gå i jaktklass vid 15 månader!

01Maj2017: E Kullen fyller 10år idag!

Idag för 10 år sedan föddes vår första taxkull! Vår underbara Undimoon Freja och pappa Bellomis X-Man: Kullen på 5 valpar har 4 Champions och dessa 4 har tillsammans hela 5 Drevchampionat och 4 st Viltspårchampionat. Stort Grattis till Essie och Sigge i Finland samt Nisse, Balder och vår egen änglatax Ebba ( trafikdödades enbart 3 år gammal)

10Apr2018: Ny Tysk Import! Senia vom Eisenstein_Brun/Tan född 2017-12-24

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.01 | 06:45

Hej. Söker en taxvalp, hanne, så snart som möjligt. Har levt utan tax i tre år men nu går det inte längre. Bor i Övik utan för stan och jagar i Höga Kusten.

...
19.01 | 15:46

Hej är starkt intresserad av en tikvalp för leverans under våren, 100% jakt utlovas.
Michael

...
06.11 | 18:20

Hejsan!
Min man och jag skulle vilja köpa en hanvalp, helst på sommaren, som inte är släkt med Öllmans Netta eller Hårsås Fajter. Vi har egen jaktmark.

...
22.10 | 20:36

Ser att vi planerat ta en kull under hösten. Vi är en jaktintresserad familj uppe i Boden som söker en ny jaktkamrat. Har tidigare erfarenhet av tax och beagle.

...
Du gillar den här sidan