Dagbok Augusti

18Aug2012; SEVCH Q.Djungel Gruff på besök.

Vi fick fin främmande av Gruff  och hans husse & matte isamband med att han var i Umeå och skulle trimmas. Här är Gruff helt nertrimmad. Gruff har  utvecklats oerhört mycket på några månader och var så fin!! Nu laddar de för att få börja jaga snart.

18Aug2012; Viltspårprov!

Q.Hurtiga Hugo. Ansöker idag till SKK om titeln Svensk Viltspår Champion!!

Idag gick duktiga taxarna Q.Hurtiga Hugo och Q. Hurricane Holger ÖKL Viltspårprov. Det var tuffast möjliga förhållande , enormt torrt i marken, tryckande hetta och sedan började det blåsa under provet. Holger gick perfekt och domaren gav honom mycket fint beröm fram till sista vinkeln, Holger kunde då vinda till sig klöven och valde genvägen-  så tyvärr blev det inte det önskade 1;a priset idag. Sedan var det Hugos tur,  han tävlade  för sitt championat idag! Han gick helt perfekt och tog hela spåret utan problem , stolt som tuppen kom han travande ur skogen med klöven i munnen och sitt sista 1;a pris! Nu ansöker han till SKK om titeln Svensk Viltspår CHAMPION!! Fantastiskt bra jobbat under denna varma dag!!

14Aug2012; Bilder på Ellies valpar.

Ellie Mae med sin första kull födda 3 Aug2012. Båda hanar.

Idag fick jag bilder på Ellies småvalpar. De är alldeles bedårande! SE mer bilder under "Mitt Fotoablum" och Ellie Mae.

10 oct2012: Fina Fanny fyller 2år!!

Q.Fantasia "Fanny" 2år vaktar här "sitt" byte, denna gång några öringar.

Idag fyller vår Fanny 2 år. Så fort tiden går. Hon är en oerhört rolig Cavalier. Mycket fart i och hon vill gärna jobba. Hon tar på sig vaktuppgift så fort hon kan. Fiskar vi så är bytet snabbt hennes, plockar vi bär vill hon att de andra hundarna håller sig borta från hinken- ingen får tjuvsmaka där inte! Står det mat på marken som inte är hennes så tar hon det inte, hon lägger sig bredvid och ser till att ingen annan hund kommer och stjäl. Hon simmar gärna långa turer och älskar att vara med överallt. En heltigenom härlig tös.

05Aug2012; SvTk Utställning i Valbo

Q.Hederliga Håkan "Allan",Excellent, 2 i jaktklass kk,BH-4!!

Domare Eva Jönsson; 38 Strävhår anmälda.

Q.Iögonfallande Inez; Valpklass; BIR, HP, BIS-R

Q.Hurtiga Hugo; 9 hanar i jaktklass; Excellent, Hugo vann Jaktklassen,CK, BH-3!!

Q.Hederliga Håkan; Excellent, 2;a i jaktklass konkurrens,CK och BH-4!

Q. Tramsiga Flinga; Very Good

Q. Tramsiga Flamma ; Very Good

Q. Djungel Glitter ; Very Good. Sviterna efter obehaget från utställningen dagen innan  satt kvar även idag och hon gillar verkligen inte att vara i ringen. Vi har ställt ut henne tidigare helt utan problem, men efter bråket igår är detta inte hennes favorit syssla. Verkligen tråkigt då Glitter fick mycket fin kritik, men fick stanna på Very Good då hon tydligt visar att hon inte vill vara i ringen.

Uppfödar Klass; 1+HP

04Aug2012; SvTk utställning i Sala

Q.Hurtiga Hugo. Excellent, 1;a i jaktklass, R-Cert, BH-2!!

Vi åkte med en av våra egna hundar och plockade upp 4 av våra uppfödda hundar på vägen ner  mot Sala.  Det krävs snälla hundar för att stuka ihop 5 obekanta, varav 2 hanar i ett litet hotellrum! Inga som helst problem, de bara busade och myste på.

Domare Hans Almgren; 35 Strävhår anmälda.

Q.Iögonfallande Inez; Valpklass; 1;a HP

Q.Hurtiga Hugo; 7 hanar i jaktklass; Hugo vann Jaktklassen,CK, R-Cert, BH-2!!

Q.Hederliga Håkan; jaktklass; Very Good

Q. Tramsiga Flinga; Very Good

Q. Djungel Glitter ; Good. Isamband med att hon visades blev det blev bråk mellan hundar  utanför ringen och hon kände ett stort obehag. Enormt tråkigt då hon inte känner oss sedan tidigare heller. Hon ville inte alls visa sig efter denna trista incident, men fick mycket fin kritik i övrigt. Nu måste vi jobba för att motarbeta detta obehag som hon upplevde.

03Aug2012: Cavliervalpar födda i Piteå. 2+0. Ruby och BT

"Pilen" är valparnas pappa. Utmärkt storlek, färg och temperament. Har 2xCERT från utställning.

Ellies  Mae som bor hos sin matte Linda Svensson i Piteå har fått 2 hanvalpar den  3 Augusti! En Ruby och en Black and Tan.  Ellie är en fantastisk tik som är MH testad med toppresultat, Svensk viltspår Champion och har flertalet Excellent och R-Cert från utställning.
"Pilen" ,S66044/2009 In High Spirits Black Arrow ,som pappan heter är en djupt Ruby färgad hane av perfekt storlek. Han har 2xCERT på utställning och ett underbart temperament.
Kontakta Ellies matte  Linda för mer info; 070-2728313

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.03 | 17:03

Hej Vi planerar inga valpar i år. Just nu har vi inte planerat hur nästa års valpplaner ser ut. Jag hänvisar dig till Cavaliersällskapets hemsida / Gunilla

...
08.03 | 16:46

Hejsan! Har ni planer på att ta någon cavalier kull i detta eller nästa år? Vad kostar en hane? // Ann

...
19.02 | 15:37

Tack,vi har pratat nyss och jag vet att alla är såld redan...tack ändå.MVH Iva

...
19.02 | 15:21

Hej Ja vi har en kull på snart 7 veckor hemma nu.

...
Du gillar den här sidan