Dagbok; Jul-Sep2018

04Aug2018; Hilde på utställning i Finland

Utställningsresultat fr Finland 04Aug2018, domare Tanya Ahlman- Stockmari: Ragnhild Timberfox vom Eisenstein juniorklass: Excellent, CK, reserv cert och slutligen Bästa Tik-2. 

03-05Aug2018: Holly går Grytprov!

Holly är trött efter grytprov!

Per reste till Malax och startade Holly på Grytprov 03-05Aug2018, i Finland tränar man på Räv och det finns inget galler mellan räv och hunden.Vi har ingenstans att träna i gryt i Umeå så vi anmäler till prov utan föregående träning. Syftet med proven är att då vi har avelstikar vill vi se hela registret av deras arbetskapacitet och få fram vilka anlag respektive avelstik kan tänkas besitta.  Holly gick grytprov redan ifjol och fick då C35. Vi tyckte det var spännande och Holly tycker detta var jätteroligt. Väldigt taggad blev hon på ett sätt vi inte kunde ana! Iår reste Per över till Malax 2 dagar före provet för att hinna träna lite i tomgryt och det såg väldigt lovande ut. Det enda som kändes tufft var den intensiva värmen på över 25C. 

För att bli grytchampion krävs 2 godkända B prov med lägst 40P ( Maxpoäng är 44P), samt ett A-Prov.   Holly fick GK B-prov med 41P första provdagen! Andra provdagen gick Holly som tåget. Hon fick strålande omdöme och B43, bara ett poäng från max! Det var verkligen spännande den tredje provdagen, nu var frågan- skulle hon även klara sitt A-Prov? Vi såg på söndag morgon att Holly inte var lika intensiv som tidigare dagar. 5 dagar på rad i grytgångar och i denna tryckande värmme började nog ta ut sin rätt då Holly inte är tränad på detta. Hon fick vätskeersättning och återhämtningsmat men det är svårt att fylla på så det räcker. Holly kämpade på bra men som sagt inte med samma tryck som tidigare dagar och kom bara 2 poäng från ett GK A prov. Vi är så otroligt nöjda, detta var en spännande helg med många nya kontakter för Per och Holly. De åker över nästa år och är då laddade för A-Provet till max!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.07 | 18:03

Hej, ursäkta jag vet inte om jag svarat dig?! Vi väntar en kull nu i Aug, du är varmt välkommen att höra av dig om du ff är intresserad. Mvh/ Gunilla F

...
09.05 | 22:01

Hej Vi kommer nog att ta en kull tidigt 2019. Just nu har en kull fötts ef en tik uppföd av oss på en kennel i Skellefteå. 1 tik finns ledig. Är du intresserad?

...
09.05 | 17:17

hej Gunilla
Vi har pratat i telefon. Vill bara höra om ni ska ha några taxvalpar nästa år? I så
fall är jag fortfarande intresserad av en taxtik.
//Annikia

...
08.03 | 17:03

Hej Vi planerar inga valpar i år. Just nu har vi inte planerat hur nästa års valpplaner ser ut. Jag hänvisar dig till Cavaliersällskapets hemsida / Gunilla

...
Du gillar den här sidan